2008. szeptember 11., csütörtök

The perfect job :)

Reméljük, egyszer olyan is lesz...

Most elmeséljük, mi is volt a mai munkánk (mert, hogy ma volt az első munkanap): Tessék elképzelni egy Cserhát önkiszolgáló étterem típusú dolgot, csak négyszer nagyobban. A magyar helyzettel ellentétben, itt nem viszik vissza a tálcát a maradék kajával és az evőeszközökkel, tányérokkal. Mi tesszük azt meg helyettük. Konkrétan: van egy "trolley", ami egy három szintes tili-toli. Balról a szemeteszsák ráerősítve, jobbról pedig a lötyis edény. A tetején tudsz szétpakolni, alá a tányérok, az alatta lévő szintre pedig a tálcák, illetve egy vagy két tálcányi bögre. A mi dolgunk: leszedjük az asztalt, a maradékokkal, szeméttel, mindennel. Odaviszed a trolley-hoz és ott lekotrod a maradékot a tányérról - ha szilárd, akkor a szemetesbe, ha folyik akkor a lötyitartóba. A tányérokat, poharakat, szemetet pedig elrendezed ahová kell a kicsi-kocsidon. Ja, és ezután visszamész és letörlöd az asztalt, hogy a következő undorító tirpák még jobban összekenhesse és összeszemetelhesse, mint az előző. (Vannak kivételek - még a tálcáját is odahozza a trolley-hoz, vagy talán még el is rendezi) Na, ez lett az angol-francia és a tesi tanárból Angliában. És ebből fog meggazdagodni, legalábbis hamarabb, mint otthon. :(
Viszont lehet, hogy holnapra változik a beosztás, és pult mögé kerülünk... Nem sokkal jobb. :) De nyugi, nem csak mi vagyunk ilyen helyzetben, mindenki ezt csinálja. Vagy takarít. De van három az új srácok között (akik közül az egyik némettanár, a másik idegenforgalmi manager, a harmadik is diplomás) - ők mosogatnak. Ki-be pakolják a mosogatógépbe a mocskos és tiszta edényeket és közben a mi trolley-ainkat slagozzák "tisztára". Álommeló ez is.

Erről ennyit, nem nagy élmény, de lefoglal minket és pénzt hoz. Mindent ki lehet bírni és mindent végig lehet csinálni. Emellett persze pizzériában fogunk túlórázni, ja és takarítunk is a röfi-böfik után a szállásukon. Mert az kötelező túlóra. Tibi már holnap kezdi is. :)))

Egyébként vannak kalandok és jobb élmények is. Nyuszik és kacsák ugrándoznak és közlekednek a Telepen mindefelé. Általában reggel süt a nap, délre már beborul és felhős az egész mindenség. De nincs hideg. Olyan pulcsis idő. Esik, de nem állandóan és nem olyan vészesen sűrűn. Egy nagy sztereotípia az egész angliai esős duma. De ezt eddig is tudtuk.

Ismerkedünk, barátkozunk, egész normális a banda. Vannak persze hisztik, de kezelhető a helyzet. Minden korosztály képviselteti magát, legalábbis 18-tól 35-ig tuti. Mármint a magyarok közül. A fiatalabbak az angol miatt, mi vének pedig a pénz reményében jövünk...

Ja, tegnap már annak is volt haszna, hogy van egy angoltanár a bandában. Vetélkedőn, hát ki nyert volna? A mi csapatunk! :) Jó kis Carlsberg-es pólókat mindenkinek. Andi hozta a nyelvtudását, Tibi pedig a szélesskálájú informáltságát. Ehhez még öt másik okos és ügyes emberke és, nyerő a csapat. :)

Óh, a tisztálkodásról még nem is meséltünk! Na, a lényeg az, hogy itt a zuhany nem létezik, legalábbis a dolgozói szállásokon nem. Csak kádban fürdés van, ráadásul a hideg és a melegvíz külön csapból folyik. Szóval, még hajat öblíteni sem tudsz igazán, mert ahhoz is egy fürdőkádnyi víz kell. (Ennek lényegét lehet, hogy csak a hosszú hajúak és a lányok tudják átérezni.) Úgyhogy Andi hajmosása a régi idők szokásait kicsit felidézve, különleges öblítéssel (Colás fél literes flakonból) történik. Érdekes... De már megy neki egyedül is. :) Mindenesetre hamarosan beszerezzük ahhoz is a megfelelő "adaptert".

Kajálni tudunk, azzal nincs gond, de a pár kiló leadása továbbra is tervben van. Csak jól kell összeválogatni a menüből. Gyorsan elmegy a 3-3 óra. Legalábbis az első nap. Holnapi takarításnál meg reggel 2,5 este 3,5 lesz, majd kiderül, hogyan lehet bírni.

A vasárnapi Tibi-szabadnapra képek feltöltése betervezve. Ne várjatok semmi különöset. Főleg ne a szobánkról, mert nincs értelme mutogatni, ha nem irigykedhettek miatta. :)

Szakáll egy ideig nem lesz. Nagyon rá vannak kattanva a borotválkozásra, nincs elég ideje megnőni. Mindenesetre Gyarmathy-Mama olvadozna a látványtól. :)

Most alvás, hisz holnap is lesz egy nap. Pusszantás!

Nincsenek megjegyzések: