2009. március 19., csütörtök

Tavasz van

Hát, igen, kedves brátaink, itt már tavasz van. Ahogy a képen is látszik, sikerült egészen nekivetkőznünk a minap. Tényleg ilyen jó idő volt! Az már más kérdés, hogy csupán kb délután kettőig, mert akkor - szokás szerint, és persze pont mire odaértünk a teraszos kocsmához a tengerpatra, kikértük a sörünket és leültünk - beborult az ég. Tibi nagyon vagány volt egészen addig a rövidnadrágban, azután viszont majd' megfagyott, míg haza nem értünk. Nekem volt pótpulcsim, "arra az esetre ha". Amiért a lányokat és anyukákat mindig kiröhögjük, mégis mindig nekik van igazuk. :D

Kihasználva a jó időt, nem csak sörözni tudunk. Tegnap például besétáltunk a városba. Ez , bár az autóval közlekedőket meghökkenti, nem nagy távolság - mégsem tesszük meg minden nap gyalog. Szeretjük a buszt is. :) Kb. bő egyórás séta nappal szemben, ja és az első fél órában széllel szemben is. Tavasziasan jó idő csak dél felé kerekedett, de így is jó volt. Szóval, a szokásos elmaradhatatlan boltozáson kívül, mielőtt a boltokig elérhettünk volna, elfogyasztottunk egy angolos reggelit kávéval egy napsütötte teraszon, aztán felkerekedtünk és megnéztük a Skegness Seal Sanctuary-t. Ez leginkább egy fókamenhelyhez hasonlítana, ha nem lenne olyan, mint egy mini-állatkert. Két medencében fókák, bébi- és nagyfókák külön-külön. Ezek legtöbbjét, ahogy olvastuk, azért tartják itt, mert ápolják és szoktatják vissza az "igazi élethez". Aztán majd mindet visszaengedik, ha eljön az ideje.
Fókákon kívül látunk még pingvint, kecskéket, tengerimalacot (micsoda ritkaságok), teknősöket (ami nem béka, ugye Brigi? :D), volt egy madárház, növényház trópusi levegővel és növényekkel (jó nagy páratartalommal), terrárium, akvárum - mindenféle viccesebbnél viccesebb halcsodákkal. A Piranha nem nyerte meg a tetszésemet (kis pici aljas húszabáló), viszont a bohóchal nagyon bejön).

Mindezek után végre alaposan felfedeztük Skegnesst. Mert eddig csak a boltokat sikerült. :) Megtaláltuk büszkeségük Jolly Fisherman szobrát is, és Budapestet is, mert a toronyóránál található kis téren sok más nagyváros mellett azt is jelzik, merre van Budapest.

Semmi poénos nem történt, egyszerűen csak jól éreztük magunkat. És közben gondoltunk Sándorokra, Józsefekre - akiket most a blogon keresztül is üdvözlünk és a névnapjuk alkalmából sok szeretettel köszöntünk!

Pusszantás mindenkinek!



Nincsenek megjegyzések: